Photo: Sortida a Ulldemolins

Sortida a Ulldemolins

Ulldemolins, España 02/06/2024 8:00 CEST

Hora de trobada: a les 8:00h

Lloc de trobada: Ulldemolins

Hora aproximada de finalització: a les 13h.

Guia: Xavier Riera


El parc natural del Montsant és ben conegut per acollir bones poblacions d’un bon nombre d’espècies de rapinyaires: àliga cuabarrada, daurada, marcenca i potser calçada, voltor, astor, esparver, xoriguer, falcó peregrí i potser alguna altra. A més a més, també és una zona idònia per observar un bon nombre d’ocells més petits: fins a quatre espècies de picots, aloses, cogullades, cotolius, tallarols, mallerengues, capsigranys i potser encara algun ocell migrador tardà. Començament de juny és un moment en què bona part dels ocells estan cantant i atrafegats amb les tasques pròpies de la nidificació, per la qual cosa són força conspicus.


ITINERARI:

De bon matí farem una ruta a peu d’uns quatre quilòmetres aproximadament, apta per a tots els públics, pels voltants del poble. Cap al migdia, ens desplaçarem en cotxe cinc quilòmetres cap a l’est per anar a conèixer una altra zona molt bona, on crien el tallarol emmascarat, l’alosa, la piula grossa, el bitxac comú, la tallareta cuallarga i un bon nombre de capsigranys. L’activitat s’acabarà en aquest punt a l’hora de dinar.


Què cal dur? Heu de portar calçat còmode per a caminar, roba segons la previsió meteorològica (gorra i crema solar), esmorzar i aigua. També és important dur binocles i qui en tingui i tingui ganes de carregar-lo, telescopi.


Activitat inclosa dins de l'agenda d'activitats del parc natural de la Serra de Montsant, descobreix-lo!
Selecciona una entrada
No soci Entrades exhaurides