Photo: Sortida al Pallars Sobirà

Sortida al Pallars Sobirà

Hotel Cases, Carrer Unica, La Guingueta d'Àneu, España 01/06/2024 8:00 CEST

Hora de trobada: a les 8 h.

Lloc de trobada: a la Guingueta d’Àneu, al restaurant Cases.

Hora i lloc de finalització: a les 18 h al mateix punt de trobada.

ITINERARI:

Matí: Des de la mateixa terrassa del restaurant, mentre fem un cafè, observarem una interessant paret on sovint és possible veure el falcó peregrí, l’aufrany, el voltor comú, i d’altres espècies rupícoles. Per la zona sobrevolen milans reials i roquerols.

Posteriorment, ascendirem per la carretera de la Bonaigua fins a la Peülla. Allà farem parada per observar ocells presents als prats alpins com ara la verderola, el grasset de muntanya, el còlit gris, la gralla de bec vermell, i de vegades s’observen també gralles de bec groc, cada vegada més escasses. Per la zona s’hi pot observar també el trencalòs. També s’hi poden trobar d’altres espècies que crien al límit del bosc i matollars com ara el trencapinyes, el pardal de bardissa, la llucareta, etc. No tot són ocells aquí, ja que pentinant els vessants i amb una mica de paciència es poden veure isards, cérvols i a vegades, de ben a prop també les escandaloses marmotes. 

Quan el sol ja escalfi, baixarem fins al bosc del gerdar, probablement l’avetosa més espectacular de tot Catalunya. Aquí farem una passejada tranquil·la, buscant ocells com el raspinell pirinenc i el picot negre, gaudint de la majestuositat del bosc.

Dinar: de pícnic o de menú al refugi del Gerdar si en fan, o a baix a la Guingueta.

Tarda: Després de dinar anirem fins a la zona de Son i les Planes de Son, buscant ocells de mitja muntanya i típics dels prats de dall amb marges, com ara l’escorxador. També s’hi pot observar sovint l’àguila marcenca, i d’altres ocells interessants com el colltort i el cucut. 

Selecciona una entrada
No soci Entrades exhaurides