Photo: Sortida al secà de Balaguer

Sortida al secà de Balaguer

Cafè-Bar Carrefour, Carretera llarga, La Sentiu de Sió, España 05/05/2024 6:30 CEST

Hora de trobada: a les 6:30h. Per a aquesta sortida seria interessant que els participants es quedin a dormir per la zona el dia abans, ja que visitar el secà ben d’hora al matí és realment quan val la pena.

Lloc de trobada: al pàrquing del Carrefour de Balaguer.

Hora i lloc de finalització: al voltant de les 18h. El lloc es parlarà amb el grup en funció de la logística dels vehicles, perquè hi ha gent que la podrà finalitzar al mateix lloc de trobada i d’altres al secà de Bellmunt.

 ITINERARI:

Matí: Fem una visita al secà de Balaguer, un dels espais de secà més ben conservats de la plana de Lleida, amb una morfologia del terreny molt interessant, i on es podran observar espècies estepàries com ara el xoriguer petit, el gaig blau, la xixella, el mussol comú, el sisó, el torlit i amb una mica de sort també la xurra. També s’hi pot veure l’àguila marcenca, l’abellerol la gralla, el botxí, el capsigrany, la calàndria i altres.

Esmorzar: com haurem començat tan d’hora sortint del secà farem parada per fer esmorzar abans de visitar el següent lloc.

Visitarem l’entorn de Montsonís, un preciós poblet medieval restaurat, sens dubte el més bonic de la plana de Lleida. Aquí s’hi dona l’aiguabarreig de la Noguera Pallaresa amb el Segre, on hi ha un congost molt interessant, amb la presència de l’àguila cuabarrada, l’aufrany, el falcó peregrí, la gralla de bec vermell i el voltor comú. A l’ambient rupícola també s’hi poden observar el roquerol, la merla blava, el pardal roquer i altres. 

En una passejada tranquil·la visitarem el fons del congost, davant l’espectacular ermita de Salgar, ancorada al penya-segat, i baix a riu podrem observar el bosc de ribera i rouredes adjacents donen molt bones oportunitats per observar l’oriol, així com altres espècies pròpies del bosc de ribera com ara el papamosques gris, el rossinyol, el blauet i d’altres.

Dinar: dinar de menú a Artesa de Segre o pícnic (opcional).

Tarda: Si encara queden energies, farem una baixada cap al secà de Bellmunt fent parades per observar més gaig blau, torlit, esparver cendrós, sisó, falcó mostatxut i els sempre omnipresents abellerols. 

Selecciona una entrada
No soci Entrades exhaurides