Photo: Sortida a la serra del Mont-roig

Sortida a la serra del Mont-roig

Cafè-Bar Carrefour, Carretera llarga, La Sentiu de Sió, España 04/05/2024 8:00 CEST

Selecciona una entrada
No soci Entrades exhaurides

Hora de trobada: a les 8 h.

Lloc de trobada: Pàrquing del Carrefour de Balaguer

Hora i lloc de finalització: a les 18 h al mateix lloc de trobada.

ITINERARI:

Matí: Iniciem la sortida fent una breu presentació i dirigint-nos a la Serra del Mont-roig. Es tracta d’una petita, però espectacular serra, amb penya-segats al seu vessant sud, basada en calcària amb una forta presència d’argiles, que li confereixen el color vermellós que dona el seu nom. Fent una passejada al llarg de tota la seva falda podrem observar espècies com la merla blava, el falcó peregrí, el voltor comú, o la gralla de bec vermell que hi té una colònia. També altres espècies com el pardal roquer, el ballester, i una colònia molt curiosa d’oreneta cuablanca ancorada en el penya-segat. 

La flora de la zona és també molt interessant i en farem breus incisos. Sovint també és possible observar rapinyaires que poden rondar la serra, com ara l’àguila daurada, l’àguila cuabarrada o l’aligot vesper en migració. Finalitzarem el matí a l’ermita de Montalegre, al capdamunt de la serra, amb vistes espectaculars de la plana de Lleida i el Prepirineu. De fet, la gent del territori coneix aquest indret com el balcó de la Noguera. En baixar del Montroig aprofitarem la frondositat dels jardins del Monestir de les Avellanes per a observar ocells comuns com ara fringíl·lids, gratapalles, raspinell, mallerengues, pardal roquer, i rapinyaires que sovint sobrevolen la zona.

Dinar: es pot dinar de menú a les Avellanes o de pícnic (opcional)

Tarda: Posteriorment, passarem per Balaguer, fent una visita al bosc de ribera de la riba esquerra del Segre. Aquest espai el conforma un bosc de ribera mixt d’àlbers, pollancres i salzes, on es poden observar ocells molt interessants com el martinet de nit, el blauet, l’oriol i d’altres.